Produse Formthotics

Diferența pe care o fac produsele Formthotics

Cu un design și tehnologie unică, produsele Formthotics prezintă trăsături care le diferențiază de alte produse din această categorie creând un orteză unică, care în mod natural se potrivește pentru picioarele dumneavoastră.

Ortezele Formthotics sunt orteze personalizate făcute să vă ofere suportul și confortul.

Ortezele Formthotics sunt produse de Foot Science International în New Zeeland.

 

Back to top

Diferențele

Performanta Formthotics

Termoformabile

Ortezele Formthotics se modelează prin încălzire creând o potrivire perfectă cu piciorul dumneavoastră, oferindu-i acestuia un foarte bun control și suport.

Acest proces de termoformare optimizează performanța ortezelor Formthotics prin crearea unei potriviri perfecte între piciorul și pantoful dumneavoastră.

Ortezele Formthotics pot fi încălzite de mai multe ori și-și vor menține noua formă (chiar și după folosirea îndelungată și mai multe reîncălziri) pentru a asigura un suport pe termen lung.

Ortezele Formthotics se modelează la temperaturi relativ joase în comparație cu celelalte tipuri de orteze, care se modulează prin compresie - fiind făcute din Ethylene Vinyl Acetate (EVA) - și care nu poate fi efectiv modelată și remodelată. În momentul în care sunt încălzite și supuse unor factori de compresie, structura celulelor EVA este afectată împiedicând-o pe aceasta să ia o nouă formă. Acest proces forțează spuma să se reîntoarcă la spumă originală.

Formthotics Roșu

Suportul pentru bolta plantara

Suportul pentru bolta plantară realizează menținerea boltei plantare într-o poziție neutră furnizând suport longitudinal, lateral și transversal și suport pentru capul oaselor metatarsiene.

Suportul pentru boltă plantară a ortezei Formthotics este realizată prin măcinarea în spuma de pe partea de dedesubt a ortezei, măcinarea materialului din exterior (marginea laterală) și îmbunătățește sprijinul pe interior (marginea medială).

Cupa călcâiului

Cupa călcâiului este o structură tridimensională formată din trei pereți: un perete medial, unul lateral și o bază de susținere. Această structură îi conferă călcâiului suport și absoarbe șocurile de la nivelul călcâiului în momentul contactului cu solul.

Cupa călcâiului îi oferă acestuia susținere și control crescute, realizând o potrivire perfectă între călcâi, orteză și pantof.

Antimicrobian

Ortezele Formthotics sunt antimicrobiene, antifungale și antibacteriene

Ortezele Formthotics conțin Ultra – Fresh - care, prin acțiunea antibacteriană și antifungală previne apariția mirosului la nivelul piciorului și menține piciorul sănătos.

Spuma

Spuma Formthotics este produsă de Foot Science International și a fost special creată pentru aceste orteze.

FORMAX

Formax este o spumă specială care conține celule de polietilenă cu densitate mare – celule închise. Acest tip de spumă este mult mai fermă și își menține forma pe o durată mai lungă decât spuma EVA. De asemenea, este o spumă flexibilă, ușoară, rezistentă la apă, ciuperci și bacterii și este hipo-alergică.

Există două tipuri de spumă Formax: single density (un singur strat de spumă) și dual density (două straturi de spumă). Aceste două straturi de spumă cu densități diferite oferă piciorului suportul adecvat - prin stratul de la baza ortezei, și de asemenea confortul necesar, prin stratul superior de spumă care este mai moale. Există o varietate de orteze Formthotics, de densități diferite care să mulțumească nevoile dumneavoastre de confort și activitate.

ShockStop

ShockStop este un hybrid EVA unde polimerul de spumă absoarbe șocurile și oferă amortizare.

Spuma Formax și Spuma ShockStop sunt fabricate în New Zeeland de către Ultralon Foam International Ltd. Ultralon este recunoscut ca lider mondial în fabricarea de înaltă calitate a spumei cu celule închise.

Formthotics Frezare 3D

Frezare 3D

Ortezele Formthotics se realizează prin frezarea 3D a unui bloc de spumă. În acest fel se creează o orteză care are aceeași consistență pe toată suprafața, scăzînd presiunea crescută pe anumite puncte ale piciorului. Formthotics folosește un proces unic de fabricație în care spuma este frezată 3D dintr-un bloc, nu comprimată sau turnată prin injecție ca în cazul altor orteze.

Deoarece ortezele Formthotics sunt frezate 3D, structura spumei rămâne consistentă și nu are zone subțiri puternic comprimate, asociate cu spuma turnată prin compresie, iar spuma își păstrează capacitatea de a fi modelată și remodelată.

Frezarea 3D asigură un suport corect călcâiului, boltei plantare și antepiciorului, iar prin procesul de termoformare permit ortezei să se adapteze la forma piciorului.

Forma produselor Formthotics

Tipuri de orteze

Diversele tipuri de activități necesită diferite tipuri de orteze care să se potrivească în pantofii folosiți pentru acestea.

Formthotics oferă o gamă largă de orteze de lungimi, lățimi, înălțimi ale suportului boltei plantare și densități diferite, care să se potrivească nevoilor activității dumneavoastră și pantofilor pe care trebuie să îi purtați, conform cu activitatea dumneavoastră. De exemplu, ghetele de fotbal nu sunt foarte spațioase și nu au nevoie de prea mult suport pentru bolta plantară, în comparație cu ghetele de alergare, care conferă mai mult spațiu și au nevoie de mai mult suport. Tipurile de orteze Formthotics au evoluat de-a lungul timpului în funcție de feedback-ul primit de la cei care le-au folosit precum și de la specialiștii medicali.