Back to top

Întrebări și Răspunsuri

  • Ce este Formthotics?
  • Se fabrică în diverse dimensiuni?
  • Care este durata de viața a produselor Formthotics?
  • Se pot curăța produsele Formthotics?
  • Cine fabrică și proiectează produsele Formthotics?
  • Din ce sunt făcute produsele Formthotics?
Ce este Formthotics?: 

Ortezele Formthotics sunt orteze revoluționare, personalizate pentru picioarele dumneavoastră. Ele se folosesc în tratamentul deficiențelor la nivelul membrului și piciorului, în prevenirea accidentărilor, crescând performanță și confortul la nivelul piciorului.

Ortezele Formthotics sunt personalizate fiecărui pacient. Acest lucru se realizează prin procesul de termoformare ( felul în care orteză se transformă datorită căldurii piciorului sau a unui apărat special de încălzire). De asemenea orteză poate fi în continuare ajustată prin decupare și adăugarea de extensii și suporți corespunzători, în funcție de deficiențele piciorului.

Studii de cercetare au arătat că foarte mulți oameni pot beneficia de folosirea ortezelor Formthotics. Pentru o mai bună informare a dumneavoastră va prezentăm câteva studii de referință:

  • - Studiul comparative al modelelor de presiune la nivelul picioarelor între folosirea ortezelor corective rigide, orteze Formthothotics, orteze plate și suporți pentru osteofite, în pacienții cu fascita plantară cronică. Sudiu făcut de Chia, Suresh, Kuah, Ong, Phua, and Seah- 2009
  • - Eficacitatea ortezelor sport, de Fitzgerald, 1995-96
  • - pot ortezele personalizate să prevină durerea la nivelul coloanei lombare sau la nivelul extremității inferioare. Studiu realizat pe 146 militari aleși, la întâmplare de către Larsen, Weidech și Lebeouf, 2001
  • - au ortezele Formthotics capacitatea îmbunătățească biomecanică și funcția membrului inferior care prezintă un picior plat că să se poată compară cu un picior cu boltă plantară normal? De Murley, Landorf și Menz, 2010

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de cercetare.

Se fabrică în diverse dimensiuni?: 

 Formthotics se fabrică de la mărimea xxs  ( anterior se numea kids ) până la xxl.  De asemenea există orteze de diverse forme, cu înălțimi diferite ale arcului ( suportul pentru boltă plantară ) și de densități diferite ale spumei Formax. Se poate vedea graficul nostru pentru mărime, care se găsește în fiecare dintre paginile cu detalii ale produsului.  
 
Cât timp va dură un set de orteze formthotics 

O pereche de orteze formthotics au o perioda de purtare mai lungă decât a pantofului în care au fost înserate.  Chiar și când sunt folosite intensive, o pereche de orteze Formthotics  rezistă cel puțin 12 luni de zile.
 Formthotics au o garanție de 30 de zile.

Formthotics va dura mai mult decât în mod normal, perechea de încălțăminte în care acestea sunt montate. Chiar și la tilizarea intensiva a produselor ar trebui să obțineți un minim de viață de 12 luni de la o pereche a produsului Formthotics.

Formthotics au o garanție de 30 de zile.

Da, se poate.  Pur și simplu le spălați cu apa rece sau caldă, cu puțin detergent, după care le clătiți și le ștergeți cu un prosop.  Spumă  FORMAX este rezistentă la apa și nu absoarbe transpirația, previne creșterea bacteriilor și a ciupercilor care provoacă mirosul picioarelor și infecții la nivelul acestora.  Formthotics conțin Ultra- Fresh, o substanță cu proprietăți antibacteriene.

 Produsele Formthotics au fost inventate de Dr Charlie Braycoft ( Medical Director of Foot Science Internațional ) în colaborare cu podiatrii, medici sportive și kinetoterapeuți.

Ortezele Formthotics sunt realizate din spumă Formax cu proprietăți chimice unice – PE Foam, o rețea de celule polietilenice. Această unică spumă este diferită de EVA (Ethylene Vinylin Acetate) din a căror compoziție sunt realizate celelalte orteze prefabricate și preturnate. Spumă Formax este complet termoformabila (ajustare la căldură), ceea ce înseamnă că se poate modifică și ajusta chiar și la temperaturi joase. Structură unică a rețelei celulelor din compoziția spumei Formax sunt complet rezistente la apa (waterproof) și de asemenea, ortezele Formthotics nu rețin bacteriile și germenii.  


Ortezele Formthotics sunt antimicrobiene. Acest lucru se datorează structurii celulelor închise de polietilenă, care nu pot fi contaminate și sunt absorbite de agentul antimicrobian – Ultra Fresh-care previne dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor. Testele de laborator au demostrat că spumă Formax previne 100 % dezvoltarea A.niger și S, Aureus.