Back to top

Sistemul Medical Formthotics

Sistemul medical Formthotics este un proces de evaluare rapidă de către un specialist, care are în centrul atenției pacientul, cu scopul alegerii ortezei potrivite fiecărui pacient. Acest sistem include o serie de teste clinice necesare pentru a determina deficiențele piciorului și în funcție de acestea, alegerea corectă a tipului de orteze Formthotics, care să corecteze și să promoveze funcția piciorului și a membrului inferior.

Eficacitatea modelului și metodei Formthotics sunt susținute de studii de cercetare publicate, referitoare la efectele biomecanice și neuro-motorii, pe care aceste orteze le au la nivelul membrului inferior și al piciorului. Citiți studiile noastre de caz și cercetare pentru a afla mai multe despre felul în care ortezele Formthotics pot ajuta pacienții dumneavoastră.

Acest sistem medical include:

  • 6 teste - clinice obiective
  • 6 pași - pentru a putea selecta, ajusta și modifica ortezele medicale Formthotics

6 Teste - Teste clinice obiective

Cu ajutorul evaluărilor clinice - mișcarea subtalară, aliniere, rezistența la supinație, echilibru și teste de stabilitate a antepiciorului - practicienii pot evalua în detaliu cerințele pacientului și rapid de a obține o vizualizare a sarcinii necesare pentru personalizarea Formthotics.

Vizualizeaza cele 6 Teste

Cei 6 Pași Formthotics – Selectarea, ajustarea și modelarea ortezelor Formthotics

Cei 6 Pași Formthotics – Selectarea, ajustarea și modelarea ortezelor Formthotics. Cei 6 pași includ selecția celor mai bune modele de orteze Formthotics, procesul de termoformare și ajustare a ortezelor în pantofi, ajustarea fizică a ortezei prin modelarea după forma piciorului pacientului, adăugarea de susținători sau de extensii cât și testarea lor în pantofi.

Vizualizeaza cei 6 Pași

Formthotics - Orteze medicale personalizate

Ortezele Formthotics sunt în contact cu piciorul pe toată suprafața lui - obținut prin procesul de termoformare a ortezei (orteza se modulează prin acțiunea căldurii) și ajustarea ei la piciorul pacientului. Ele sunt fabricate din Formax, o spumă de o calitate superioară de celule dense de polifenol. Cu o mai mare calitate de modulare/ajustare decât alte tipuri de spume, orteza Formthotics va deține/păstra pentru mai mult timp forma personalizată, mai bine și mai precisă decât alte orteze. Ortezele Formthotics, prin contactul cu piciorul pe toată suprafața lui, oferă cele mai bune posibilități atât din punct de vedere neuromotor cât și al controlului biomecanic.

Controlul biomecanic - Ortezele Formthotics se bazează pe teoria mecanică a aplicării unei presiuni pe talpa piciorului, modificând postura și mișcarea la nivelul articulației subtalare și a celorlalte articulații. Aceste lucru influențează poziția și biomecanica celorlalte structuri și articulații superioare din organism (genunchi, șold, coloana vertebrală).

Facilitarea neuromotorie - Literatură științifică arată faptul că aceste orteze Formthotics au efecte semnificative în îmbunătățirea echilibrul, a stabilității și a activității EMG (electromiogramă) a diverșilor mușchi. Este, de asemenea, declarat faptul că din punct de vedere ortopedic, ortezele Formthotics - și, în special, cele care au contact cu piciorul pe toată suprafața lui - cresc stimularea la nivelul mecanoreceptorilor, crescând impulsul aferent către sistemul nervos central și de asemenea răspunsul eferent al neuronilor către mușchi. Ortezele Formthotics au beneficii imediate și efecte pozitive pe termen lung asupra reflexelor terminațiilor nervoase din talpă, dar și asupra posturii piciorului, echilibrului și tipurilor de mișcare.

Cum funcționează acestea?

Sistemul medical Formthotics este o aplicație a modelului de stabilitate a coloanei vertebrale a lui Panjabi, care a fost publicat în anul 1992 și care a modificat tratamentul durerilor de spate. Penjabi a propus că stabilitatea dinamică este în legătură strânsă cu interacțiunea și funcționarea a 3 subsisteme:

  •  Subsistemul pasiv, constând în oase, ligamente și capsule articulare.
  • Subsistemul activ, constând în mușchi
  • Subsistemul neuronal constând din mecanoreceptori, nervi, sistem nervos central, și terminațiuni nervoase eferente care controlează activitatea musculară.

Noi propunem o nouă paradigmă în care durerile musculo-scheletice provin de la efectele adverse ale mediului nostru modern și stilul de viață. Acest lucru este valabil mai ales în mediul unde calcă piciorul și încălțămintea, care creează un mediu opus față de cel al evoluției noastre genetice.

Acest mediu modern produce adaptări mecanice și neuro-motorii ale funcției extremității inferioare. Acestea sunt dăunătoare țesuturilor și se numesc sindromul ‘overuse’ (stimularea excesivă și de lungă durată a unui țesut). Acest sindrom apare atunci când încărcătură pe țesuturi este prea mare sau când țesuturile sunt mai puțin rezistente ca rezultat al loviturilor și înaintării în vârstă. Ortezele Formthotics ca interfață naturală între organism și mediu au efecte benefice asupra funcției musculo-scheletice, sănătății și calității vieții.

Un element cheie în succesul acestei metode este crearea unei orteze care să fie în contact total cu piciorul. Acest lucru se poate realiza prin termoformare. Spuma Formax păstrează mulajul formei piciorului pentru mai mult timp, mai bine și mai precisă decât alte orteze.

Studii de Cercetare

Cercetarea a dovedit beneficiile ortezelor Formthotics cu rezultate pozitive în reducerea durerii, tratamentul și prevenirea accidentărilor, precum și în îmbunătățirea confortului pacientului. În majoritatea cazurilor, aceste tipuri de orteze au fost confirmate a fi la fel de bune, în alte cazuri mai bune, decât alte orteze folosite în disfuncționalitățile piciorului.

Larsen, în 2002, a descoperit că ortezele personalizate Formthotics scad simțitor incidența durerilor de spate cu 20 % și accidentările la nivelul membrelor inferioare precum dureri la nivelul tibiei cu peste 10 % în recruții militari. În același timp s-a observat o îmbunătățire a funcției piciorului și scăderea durerii.

Chia, 2009, și Landorf,2006, au demonstrat faptul că ortezele Formthotics sunt folosite cu mare succes în tratamentul fascitei plantare. Ortezele Formthotics scad semnificativ forța care acționează asupra piciorului, scad durerile mult mai bine decât celelalte două tipuri de orteze competitoare: prefabricate și preturnate. Aceste două studii au demonstrat că ortezele Formthotics îmbunătățesc în general funcția piciorului și scad durerea, precum și creșterea confortului pacientului. În același timp crește și forța musculară și a tendoanelor.

Întărirea mușchilor și tendoanelor

Ortezele Formthotics încurajează, de asemenea, picioarele plate să funcționeze la fel ca și picioarele care prezintă o boltă plantară normală prevenind astfel accidentările din timpul antrenamentului de dezvoltare a forței musculare. Acest fapt a fost confirmat de Murley în 2010 care a comparat activitatea mușchiului tibial posterior și al peroneului lung, la pacienții cu picior plat care au purtat orteza Formthotics în comparație cu cei care au purtat o orteză turnată. El a descoperit că activitatea mușchiului tibial posterior a crescut semnificativ în ambele tipuri de orteze, dar doar ortezele Formthotics au demonstrat o îmbunătățire crescută a mușchiului lung peronial.

Citește mai multe despre aceste cercetări

 

Comandă Produsele Formthotics

Completează formularul și noi te contactăm în cel mai scurt timp

Pentru a plasa o comandă, apasă pe butonul de mai jos:

Comandă Produsele