Back to top

Bursita Bilaterala a Tendonului lui Achile – durerea a disparut dupa 3 zile de purtare a ortezelor Formthotics

scapă de durere în 3 zile cu Formthotics

 Pacient – Yevgeniya Zinurova, vârstă 28 ani, etnie rusă
 Sport – atletism, probele de 800 și 1000 de metri
 Titluri – Campionatul European de atletism 2011 – medalie de aur la 800 metri
            _ Deținătoarea recordului mondial de 2x la 4x800m (2008,2010 )
            _ Campioană Rusiei la 4x800 ( 2008-2010 )
 Medic – Dr. Kirill Shlykov


 PROBLEMĂ INIȚIALĂ
 Yevgeniya s-a prezentat cu dureri la nivelul tendonulu lui Achile și la nivelul călcâiului la ambele picioare.  Din această cauza nu a mai putut să se antreneze sau să participle în competiții. Până și activitățile de rutină, zilnice, erau foarte greu de realizat. În final, ea a ajuns la un specialist în orteze Formthotics, Dr. Kiril  Shlykov, care a diagnosticat-o cu bursită bilaterală a tendonului lui Achile.  


 INTERVENȚIE
 Dr. Kiril Shlykov, i-a pus o pereche de orteze – Original Dual Medium – în pantofii de antrenament, și o pereche de orteze – Comfort(3/4) Single Hard – în pantofii cu care făcea sprinturi.  După aproximativ 10 zile doctorul a adăugat o extensie pe orteze, pentru a obține un control și mai bun la nivelul piciorului. În present, Yevgeniya, poartă orteze și în pantofii de stradă.  


 REZULTATUL
 După trei zile, prin simplă purtare a acestor orteze Formthotics, durerea la nivelul tendonului Achilean și la nivelul ambelor călcâie a dispărut total, iar durerea la nivelul tendonului drept s-a diminuat. Yevgeniya nu a mai simțit nici un fel de durere în timpul activitatiilor zilnice și a fost capabilă să-și reia antrenamentul. Adăugarea extensiei pe orteză a scăzut și durerea în timpul antrenamentului. Mai mult, confortul la nivelul picioarelor a crescut și durerile și umflăturile după antrenament au dispărut.
 După o scurtă perioadă de purtare a ortezelor Formthotics, Yevgeniya a fost capabilă să concureze la Campionatele de juniori de la Moscova și a obținut un record de 2.00.27, acesta fiind cel mai bun timp din lume la acea perioadă. Mai târziu acest record a fost doborât, iar acum ea deține al doilea loc. Ea a continuat să folosească aceste orteze și după o perioadă a câștigat medalia de argint la Jocurile de Iarnă ale Rusiei.  Yevgeniya a continuate să poarte ortezele Formothotics tot sezonul  de iarnă 2011.