Back to top

Ortezele formthotics ajută vindecarea ulcerelor cauzate de lepră

Videncare Ulcerului cu Formthotics

Când podiatrul, Keith Aitken ne-a contactat cerându-ne ajutorul pentru excursia să în Niger, am fost foarte curioși și interesați. Keith urmă să lucreze cu pacienți cu lepră, această fiind o situație nouă pentru noi, nemaiintalnind această patologie până atunci.

Am fost impresionați de altruismul și dorință lui Keith de a ajută bolnavii din Niger, și i-am donat orteze Formthotics că să-I poată ajută.

În cuvintele lui…

“Acestea sunt poze cu un pacient ce prezența un ulcer cauzat de această boală. Pacientul avea acest ulcer de aproximativ 2-3 ani. Picioarele lui erau amorțite. El nu mai avea nici o vibrație sub nivelul genunchiului și medicamentele nu își mai făceau efectul (75gm monofilaments). I-am curățat rană foarte adânc și pacientul nu a simțit nici un fel de durere. Pulsul la nivelul piciorului era încă prezent, și atunci am știut că dacă îi eliberez presiunea de la nivelul ulcerului și îi schimb pansamentul de 2-3 ori pe zi, mai am o șansa să-l vindec.

Toți pacienții purtau același tip de sandale. Am încălzit orteză și am potrivit-o în sandale.El a fost foarte mulțumit de tratament. Ulcerul lui se vindecă bine și se micșora cu fiecare z ice trecea. Timp de aproximativ două săptămâni am folosit doar ortezele Formthotics, și i-am schimbat pansamentul zilnic. La două săptămâni de la întoarcerea mea în Nouă Zeelandă, doctorul care a preluat pacientul, mi-a trimis un e-mail și mi-a spus că ulcerul s-a vindecat.

Au fost mai mulți pacienți care au folosit ortezele Formthotics, și toți s-au făcut bine. Acel spital trata doar pacienții cu ulcere cauzate de lepră, și de cele mai multe ori se ajungea la amputații. Mulți pacienți aveau infecții care nu mai răspundeau la antibiotice. De cele mai multe ori rănile erau curățate fără echipamentul necesar (x-ray).

De asemenea am folosit ortezele Formthotics pentru un copil cu paralizie cerebrală. Ortezele l-au ajutat să meargă folosind un mergător pe care îl avea acolo”.

Keith este acum acasă, departe de lipsă de apa și de situația neplăcută de a îi fi teamă pentru viață lui.

Cu toate acestea , el plănuiește să se întoarcă în Nigeria și să-și continue muncă. Dacă sunteți interesați să-l ajutați pe Keith în muncă lui de caritate, contactați-l pe el direct.