Back to top

Artrita

Artrita este o afecțiune comună care cauzează inflamarea articulațiilor. Inflamația provoacă durere, umflare și rigiditate. Artrita poate apărea în orice parte a organismului.

Există mai multe tipuri diferite de artrită. Două forme comune de artrită sunt osteoartrita și artrita reumatoidă.

 

Osteoartrită

Osteoartrita poate fi considerată ca rezultat al uzurii generale. Ea poate avea loc de la leziuni traumatice, suprasolicitarea și vârsta. Durerea artrozei rezultată dintr-o pierdere a cartilajului, care prevede de obicei amortizare pentru oase în articulații.

Odată cu pierderea de cartilaj, oasele se pot freca împreună în articulațiile, care cauzează inflamație și durere, umflare și rigiditate. Osteoartrită apare frecvent la picioare și poate avea un impact la articulațiile comune sau mai multe ale piciorului.

Tratamentul pentru osteoartrita poate include; orteze, încălțăminte specială, medicamente anti-inflamatorii, terapie fizică, injecții cu cortizon, artroscopice și intervențiile chirurgicale de înlocuire, precum și programe de reabilitare.

 

Artrita reumatoida

Artrita reumatoidă apare atunci cand sistemul imunitar clasifică cartilaj sănătos ca bolnav, și atacă cartilajul articulațiilor. De-a lungul timpului, sistemul imunitar erodează cartilajului. Pierderea ulterioara a cartilajului cauzează inflamație, durere, rigiditate articulare și umflarea. În stadii avansate, articulațiile devin deformate. Artrita reumatoida apare cel mai frecvent la nivelul mâinilor și picioarelor.

Tratamentul și  managementul pentru artrita reumatoida a picioarelor pot include; medicament anti-inflamator, chimioterapie, terapie fizică, programe de reabilitare durere cronică, încălțăminte de specialitate și de management ortetic.

 

Tulburări de autoimunitate

Alte forme de artrită pot apărea din cauza tulburărilor de autoimunitate atunci când celulele imune ale corpului distrug cartilajul. Lupus eritematos, boala Reiter, spondilita anchilozanta, și psoriazis, împreună cu poliartrita reumatoidă sunt toate exemple de boli autoimune, care pot provoca artrita.

Formthotics poate ajuta picioarele care sunt în pericol de artrită.

Formthotics, în special ShockStop Formthotics, sunt concepute pentru a absorbi șocul, devia impactul și pentru a reduce presiunile de plantare în timp ce sprijină structura picioarelor.

Amortizare și sprijinul oferit de ShockStop Formthotics reduce presiunile plantare și presiunile acordând în același timp un sprijin pentru articulațiile deteriorate și dureroase. ShockStop Formthotics sunt maleabile și complet personalizabile, ceea ce înseamnă că podiatrist sau cadrul medical profesional este în măsură să asigure cea mai bună soluție pentru picioarele tale.

Materialul ShockStop este o spumă cu totul unică și revoluționară polimer EVA hibrid. Stratul superior de impact semnificativ se deformează mai mult decât alte materiale din spumă standard în timp materialul ShockStop menține sprijin și stabilitate.


Pentru mai multe informatii:

https://www.podiatry.org.nz/c/Arthritis

http://www.arthritis.org.nz/wp-content/uploads/2014/03/Care-of-Feet.pdf