Back to top

OSTEOFITE ( ciocuri, monturi pinteni)

Bătăturile (hallux valgus abducto)
Bătăturile sunt un simptom al mecanicii piciorului defect cauzate de tipul piciorului și funcția acestia.

Bătăturile sunt un simptom al mecanicii piciorului defect cauzate de moștenirea piciorul prin utilizarea de încălțăminte inadecvată. Pe măsură ce degetul mare se apleacă spre celelalte acest nod devine mai mare, și poate deveni dureroas. Inflamație la picior - artrita și rigiditate se poate dezvolta în cele din urmă.

Bătăturile pot urmări leziuni ale picioarelor și traume, persoanele cu picioare plate sau pronated par să aibă o incidență mai mare a bătături.

Anumite activități, cum ar fi dansul sau baletul, a pus o presiune suplimentară asupra articulației și poate crește șansa de a face bătături.

Pe masură ce degetul mare începe să se inflameze la picior, acesta poate deveni dureros - poate exista roșeață iar unele umflături vor fi dureroase.

La orice durere apărută cel mai important loc de pornire este obținerea unui diagnostic confirmat de un cadru medical cu experiență. Orice durere de debut bruscă și severă trebuie să fie investigată de urgență de către podiatrist sau cadre medicale profesionale.

 

Gestionarea Hallux valgus (Bătăturile)

Încălțăminte - Purtarea de fel de încălțăminte este foarte importantă. Alegerea încălțămintei care are o cutie de deget de la picior largă și cu degetele de la picioare ascuțite sau tocuri înalte trebuie nu este indicată, acest tip de încălțăminte pot agrava starea.

Padding - Pad-uri amplasate peste zonă, poate ajuta să redistribuirea inflamației la picior de presiune din zona bunion și poate reduce durerea.

Modificări de activitate - Evitați activitățile care provoacă durere și inflamație la picior, inclusiv în picioare pentru perioade lungi de timp.

Medicație - Administrarea orală de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofen, pot fi recomandate pentru a reduce durerea și inflamația.

Gheață - Aplicarea unui pachet de gheață de mai multe ori pe zi, ajută la reducerea inflamației și a durerii.

Orteze - personalizate dispozitive ortopedice sunt folosite pentru a îmbunătăți funcția piciorului și va reduce presiunea asupra îmbinării bunion cu mersul pe jos și activitate.

 

Chirurgia bunion (inflamațiile la picior)

În cazul în care tratamentele nechirurgicale sunt folosite pentru a calma durerea iar atunci când durerea unei inflamații la picior interferează cu activitatile de zi cu zi, este timpul pentru a discuta opțiunile chirurgicale cu un chirurg ortoped de picior.

O varietate de proceduri chirurgicale sunt disponibile pentru a trata inflamațiile. Procedurile sunt concepute pentru a elimina "loviturile" oaselor, corectați modificările în structura osoasă a piciorului, precum și modificări ale țesuturilor moi care posibil să fi avut loc, de asemenea. Scopul interventiei chirurgicale este pentru a reduce durerea si deformarea.

 

Formthotics poate ajuta la ameliorarea simptomelor de bătături

Formthotics sprijină structurile piciorului pentru a încuraja îmbunătățirea funcției piciorului și va reduce presiunea asupra îmbinării inflamațiilor la picior cu mersul pe jos și activitate.


Pentru mai multe informații

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3528062/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24515981

http://www.uptodate.com/contents/hallux-valgus-deformity-bunion

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23067345