Back to top

Dureri la nivelul boltei plantare

Dureri în zona arcadei este, în general rezultatul de suprasolicitare sau compensarea unui mușchi cauzată de alinierea saracă a piciorului și a funcției acestuia.

Durerea arc, de asemenea, cunoscută sub numele de durere plantară, se referă la durere în arc în partea de jos a piciorului. Aceasta durere se poate prezenta ca urmare a unor cauze variate, de obicei, în urma activităților care implică stres semnificativ la arcada piciorului.

Arcurile picioarelor joacă un rol important de a absorbi și de a reveni la forța între corp și sol, sau sprijinirea mișcării a corpului atunci când oamenii sunt în picioare. Cu toate acestea, atunci când arcadele sunt puse sub stres excesiv din cauza mișcărilor intense sau stând perioade lungi de timp în picioare, pot aparea leziunile și durere la zona respectivă.

Structura piciorului este foarte complexă și, din acest motiv, un individ care se confruntă cu dureri de arc ar trebui să vadă un podiatrist care va face investigațiile relevante cu privire la cauza afecțiunii.

Acest lucru, de obicei, începe cu o examinare fizică a piciorului și o consultare cu privire la istoricul medical și evenimentele recente care ar putea fi cauzat durerea. Există, de multe ori un nod sau o vanătaie în bolta piciorului, care este o dovadă de deteriorare a țesutului conjunctiv.

Cauzele de durere arc

Leziuni la nivelul arcului se pot produce din cauza unei forțe directe la picior ce poate duce la durere și inflamație. Acest lucru poate include:

 • entorse a ligamentului
 • intinderi musculare
 • nealiniere biomecanic
 • fracturile din cauza stresului mecanic
 • suprasolicitarea musculare
 • artrita inflamatorie

Dureri în zona arcadei este, în general rezultatul suprasolicitării sau forțarea unui mușchi cauzată de alinierea saracă a piciorului și funcția acestuia. Există trei diagnostice principale pentru durere arc:

Fasciopathy plantară (sau în mod obișnuit cunoscut sub numele de fasciita plantara) - Fascia plantara este o structură de țesut moale, care curge de la călcâi, sub arcadă, la oasele degetelor de la picioare. Poate avea loc în călcâi și / sau arc de durere fascia plantara, acesta este, în general, primul lucru dureros în dimineața și din nou seara.

Flexor Halluces Longus sau Brevis tendinița - flexor Halluces longus și brevis mușchilor cauzează degetul mare să se îndoaie în jos. Folosirea în exces a acestor structuri pot apărea atunci când acești mușchi sunt nevoiți să lucreze din greu la stabilizarea piciorului.

Posterior Tibialis Tendonitis or dysfunction - tendonul posterior tibial sustine bolta în timpul activităților purtătoare de greutate. Slăbiciune sau disfuncție în mușchi și poate duce la dureri de arc, iar în cazuri severe debutul piciorului plat la adulți

Managementul durerii arc poate include unele dintre următoarele:

 • Solicitați asistență profesională – de la cadrele medicale profesionale.
 • Modificarea activității - reduce activitățile care cauzează durerea.
 • Terapia fizică - un program de exerciții fizice și alte modalități de terapie fizică pot fi utilizate pentru a oferi un ajutor temporar.
 • Pierderea în greutate - daca sunt supraponderali acest lucru poate agrava simptomele.
 • Orteze – cadrul medical vă poate oferi produsele Formthotics pentru încălțămintea dvs. pentru a îmbunătății funcția și de a oferi sprijin structurilor de picior.
 • Încălțăminte - poartă încălțăminte care acceptă funcția piciorului și sunt potrivite pentru activitatea dumneavoastră.

 

Formthotics poate ajuta la ameliorarea simptomelor de durere arc

Formthotics sprijină structurile piciorului pentru a încuraja funcția optimă și distribuția uniformă a presiunii. Făcând astfel să se reducă oboseala, crește absorbția de șoc și reduce durerea.

Formthotics cu dublă densitate a adăuga un strat de amortizare pe partea de sus a structurii de susținere a Formthotics. Spuma cu dublă densitate FORMAX ™ asigură creșterea absorbției de șoc și chiar de distribuție a presiunii menținând în același timp un bun nivel de sprijin pentru a optimiza funcția piciorului și confortul general.

Formthotics poate oferi o bază ideală pentru a sprijini și de a distribui încărcarea la persoanele cu durere arc. Opțiunile diverse Formthotics permit podiatristului dvs. pentru a putea selecta produsele Formthotics care se potrivesc nevoilor tale pentru încălțăminte și activitate. Produsele Formthotics oferă apoi posibilitatea de a fi personalizate de podiatrist sau personalul medical, special pentru nevoile picioarelor tale.