Back to top

Durerea de sold și de coloana lombară

Dureri de șolduri sau partea inferioară a spatelui în timpul și după o activitate.


Dureri de șold

Durerile de șold pot face dificile plimbările, du-te în sus și în jos pe scări și planuri pante, ghemuit, sau chiar dormi pe o partea din cauza durerilor.

Deseori, oamenii se descriu ca având dureri de șold în cazul în care, de fapt, durerea lor este situată în jurul valorii a părților laterale ale bazinului sau a coloanei vertebrale. Durerea în articulația șoldului este de obicei simțită în regiunea inghinală.

Șold este cea mai mare articulație cu bilă soclu în organism. Osul coapsei (femur) se potrivește strâns într-un soclu sub formă de cupă (acetabulum), în bazin.

Articulația șoldului este ținută împreună cu mușchii fesei, bolți, și a coloanei vertebrale; tendoane; ligamente au o capsulă comună. Cel mai mare nerv din organism (nervul sciatic) trece prin pelvis în picior. Cu toate aceste structuri înconjurate de șold este de înțeles că pot exista unele confuzii cu privire la cauza durerii.

Ca și în orice durere cel mai important loc de pornire este obținerea unui diagnostic confirmat de un cadru medical cu experiență. Orice durere care apare brusc și este severă trebuie să fie investigată de urgență de către podiatrist, medicul personal sau de un cadrul medical calificat corespunzător.

Odată ce cauza durerile de șold a fost constatată apoi un plan de gestionare poate fi pus în aplicare.

Formthotics poate ajuta la ameliorarea simptomelor de dureri de șold și de a reduce riscul de a cădea

Dacă durerea de șold este legat de modul în care funcționează în timpul activității, o discrepanță a lungimii piciorului sau dezechilibru biomecanic, apoi orteze picior, împreună cu un program de exercitii pot face parte din planul de management.

În cazurile în care instabilitatea posturală, risc crescut de cădere și susținerea unei fracturi de sold sunt evidente, este posibil că pe deplin ortezele de picior, împreună cu încălțăminte adecvată și alte măsuri de siguranță pot fi puse în aplicare pentru remedierea vătămărilor.Pentru mai multe informații

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3132870/