Back to top

Durerea de Genunchi

Durerile de genunchi sunt o plângere comună care afectează oameni de toate vârstele.

Durerile de genunchi poat fi rezultatul unei vătămări, cum ar fi un ligament rupt sau cartilaj rupt, afecțiuni medicale - inclusiv artrita, gută și infecții - pot provoca, de asemenea, durerile de genunchi.

La orice durere cel mai important loc de pornire este obținerea unui diagnostic confirmat de un cadru medical cu experiență. Orice durere care apare brusc și este severă trebuie să fie investigată de urgență de către podiatrist, medicul personal, fizioterapeut sau a personalului medical calificat corespunzător.

Anatomia genunchiului

Genunchiul este cea mai mare articulație din corp și este format din osul superior al piciorului (femur), iar oasele inferioare ale picioarelor (tibia și peroneul), care sunt conectate între ele prin ligamente, tendoane și mușchi.

Oasele superioare și inferioare ale genunchiului sunt separate de două discuri (meniscuri) și suprafața oaselor din interiorul articulației genunchiului este acoperit de cartilajul articular, care absoarbe șocurile și asigură o suprafață netedă pentru mișcarea comună.

Tipuri de dureri de genunchi sau rănire
Meniscus tear

O ruptură de menisc este o leziune comună la genunchi, care se produce din cauza răsucirilor forțate sau rotații ale genunchiului.

Fiecare genunchi are două meniscuri care sunt piese în formă de C ale cartilajului care acționează ca o pernă între oasele în genunchi. O ruptură de menisc provoacă durere, umflare și rigiditate.

Tratamentul conservator este de ajuns, uneori, pentru a calma durerea unei rupturi de menisc și de a vindeca în timp partea vătămată. În alte cazuri, cu toate acestea, o ruptură de menisc necesită reparații chirurgicale.

 

Bursita Genunchi - housemaids knee

Bursita genunchiului este o inflamație a unui saculeț umplut cu lichid ce îmbracă părți ale oaselor, tendoanelor, ligamentelor sau mușchilor și care poate aparea în diverse zone la genunchi. O bursită este un mic sac umplut cu lichid care reduce frecarea și asigură amortizarea între oasele și tendoanele și mușchii în apropierea articulațiilor.

Oricare dintre cele unsprezece bursite din jurul genunchiului poat deveni o inflamație, dar bursita genunchiului apare cel mai adesea peste rotulă sau pe partea interioară a genunchiului sub articulație. Bursita provoacă durere și poate limita mobilitatea.

 

Boala Osgood-Schlatter

Boala Osgood-Schlatter este o cauză comună de dureri de genunchi la adolescenți care sunt în creștere. Este o inflamație a zonei sub genunchi în cazul în care tendonul de la rotulă (tendonul patelar) se atașeaza la shinbone (tibie).

Boala Osgood-Schlatter are loc, în general, în perioadele de creștere rapidă, atunci când oase, mușchii, tendoanele și alte structuri se dezvoltă rapid. Activitatea fizică pune presiune suplimentară asupra oaselor și muschilor, prin urmare, copiii care participă la sporutir care implică alergările și săriturile prezintă un risc crescut.

Genunchi Runner - sindromul de durere patellofemoral

Sindromul de durere patellofemoral (PFPS) este cea mai frecventă cauza de durere la genunchi și este cauzată de dezechilibre în forțele care controlează modul în care rotula (patela) se deplasează în timpul flexiei genunchiului (încordarea) și extensie (îndreptare).

Factorii de risc includ o utilizare excesivă, traume, disfuncții musculare, mușchii laterali și ITB strânse (banda iliotibial), un patelară mobil, și mușchiul coapsei săraci (cvadriceps) flexibilitate. Simptomele includ durere în spatele sau în jurul capacului genunchiului, care crește odată cu rularea și a activităților care implică o mulțime de flexie a genunchiului.

 

Genunchi Jumper - tendinopatia patelar

Tendinopatia patelar este o leziune la tendonul conectarea rotula (patela) la shinbone (tibia). Tendonul patelar funcționează cu mușchii de la partea din față a coapsei pentru a indrepta genunchiul astfel încât să puteți lovi cu piciorul, alerga și sări.

Tendinopatia patelar este, de asemenea, cunoscută sub numele de genunchi de legătură și este frecventă la sportivii care implică sărituri, cum ar fi baschet sportiv, volei.

Tratamentul tendinopatiei rotulei începe cu terapie fizică pentru a întinde și întări mușchii din jurul genunchiului.

Leziuni ligamentare - Sunt patru ligamente principale în genunchi, care se poat răni. În timpul leziunii, un ligament la genunchi poate fi intins (scrantit), sau rupt (ruptură). În timpul unei rupturi, fie o parte a fibrelor ligamentare sunt rupte sau ligamentul este rupt complet.

Leziuni ale ligamentului de la genunchi poat provoca durere, umflare, sensibilitate, vânătăi și mișcare redusă a genunchiului cât și articulația genunchiului se poate simți instabilă.

Tratamentul unei leziuni la genunchi de ligament poate depinde care din ligamente este accidentat și în ce măsură, precum și nivelul de activitate sau sportive la care se participă.

 

Genunchi osteoartrită

Osteoartrita este cea mai comună formă de artrită la genunchi. Este un tip degenerativ, "uzură și-rupere" de artrită care apare cel mai frecvent la persoanele de 50 de ani și mai în vârstă, dar uneori pot să apară la persoanele mai tinere.

În osteoartrita, cartilajului în articulația genunchiului. Pe masură ce cartilajul, devine zdrențuit și aspru, iar spațiul de protecție între oasele scade. Acest lucru poate duce la frecarea pe os și produc pinteni osoase dureroase.

 

Formthotics poate ajuta la ameliorarea simptomelor de dureri de genunchi

Formthotics poate schimba distribuția și unghiul de forță prin intermediul piciorului și gleznei, ceea poate duce la o schimbare în distribuția forței prin genunchi. Ele pot schimba, de asemenea, alinierea piciorului și gleznei, ceea ce poate duce la o schimbare de aliniere la genunchi.

Formthotics sprijină structurile piciorului pentru a încuraja funcția optimă și distribuția uniformă a presiunii. Făcând astfel, să se reducă oboseală, crește absorbția de șoc și de a reduce durerea.

Varietatea de produse Formthotics permit personalului medical să aleagăcel mai bun produs pentru picioare Formthotics, încălțăminte și activitate. Produsele Formthotics oferă posibilitatea de a fi personalizate special pentru nevoile dumneavoastră.Pentru mai multe informații:

http://www.podiatrytoday.com/can-foot-orthoses-have-impact-knee-osteoarthritis

http://lermagazine.com/article/treating-knee-pain-from-the-ground-up

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19270165

http://www.runresearchjunkie.com/foot-orthotics-and-patellofemoral-pain/