Back to top

Dureri de Spate

Durerea de spate, apare frecvent la coloana vertebrală inferioară și afectează 4 din 5 persoane la un anumit stadiu al vieții lor.

Durerile de spate pot începe brusc, sau se manifestă lent, în decurs de câteva zile sau săptămâni.

Pe termen scurt (acut) durerea de spate este adesea cauzată de tulpini musculare simple sau spasme. Ea durează de obicei mai puțin de 3 luni, și se întoarce apoi normale de funcționare.

Pe termen lung (cronice) durerile de spate tind să se dezvolte în timp și durează mai mult de 3 luni. Acest lucru este mai puțin probabil să fie legate de leziuni ale tisulare sau de rănire și poate fi rezultatul unei afecțiuni la coloană vertebrală pe termen lung.

 

Cauzele de dureri de spate

Există mai multe cauze atunci când este vorba de dureri de spate mici. Acestea includ nealiniere structurală, tulburări ereditare, degenerarea discului la nivelul coloanei vertebrale, leziuni ale nervilor, dezechilibru muscular și disfuncții ale regiunii inferioare din spate cauzate de sincronizare slabă sau o funcție a picioarelor și a tălpior în timpul mersului. Foarte adesea este o combinație a unui număr de acești factori și  de aceea dacă doar o singură zonă este tratată corect condiția se îmbunătățește, dar nu se rezolvă complet.

 

NOTĂ IMPORTANTĂ:

A se vedea imediat un medic dacă aveți orice slăbiciune la nivelul picioarelor, de a dezvolta orice probleme intestinale sau a vezicii urinare (cum ar fi incontinenta) sau amorțeală peste fese și regiunii anale.

 

Funcția piciorului amorțit și dureri de spate

În cazul în care piciorul funcționează într-un mod excesiv laminat în poziție, mai ales când ne ridicăm de pe sol, aceasta face ca piciorul să rămână rotit în interiorul poziției, rezultând într-o înclinare înainte a pelvisului care, la rândul său, crește curbura coloanei vertebrale și a locurilor presiune asupra mușchilor și a ligamentelor spatelui inferior.

 

Funcția de picior sărac din cauza diferenței de lungime a piciorului

Cei mai mulți oameni au o mică diferență în lungimea fiecărui picior, dar în cazul în care aces lucru devine marcat prin disfuncție a bazinului sau de rănire și, uneori, o intervenție chirurgicală, (pentru chirurgie exemplu șold), aceasta va forța piciorul pentru a compensa. De obicei, acest lucru duce la un picior pentru a rula produsele laminate, iar celălalt să funcționeze într-o poziție de laminate-out. Acest lucru pune o presiune pe picior și pelvis, acest lucru poate duce la o înclinare pelviană și răsucirea coloanei vertebrale, introducerea tulpinei pe muschi și ligamente asociate.


Gestionarea dureri de spate

Primul pas pentru gestionarea durerii de spate este de a obține un plan de diagnostic și management bun. Caută ajutor de la medicul dumneavoastră, fizioterapeut sau alt personal medical calificat corespunzător.

Aceștia vor:

 • Evalua din nou și indicați în cazul în care pot fi orice zone problematice.
 • Să identifice orice funcție sau restricție care ar putea fi adăugate la durerea ta.
 • Vă oferi cu exerciții și sfaturi pentru a reduce durerea și pentru a preveni alte episoade.


În cazurile în care modul în care piciorul și talpa de la lucrări cu impact provoacă dureri de spate, acesta fiind mai mici, un podiatru poate lucra cu echipa de profesionisti de sanatate pentru a evalua mecanica și funcția de la sol în sus și de a oferi soluții.

Podiatristul va stabili ce disfuncție are loc în picioare, modul în care acest lucru poate face interacțiunea cu mușchii spatelui, pelvis și picioare și vor vedea ce zone din stilul tău de viață poate cauza leziuni; De exemplu: sportul, postură și chiar încălțăminte.

 

Ceea ce facem în fiecare zi este importantă pentru a ajuta la menținerea spatelui puternic și flexibil.
 

Trei sfaturi pentru un spate sănătos:

 • Să ne menținem activi - să efectueze exerciții fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos, sau înot.
 • Menține o poziție bună – sezut și să se ridice în picioare drepte. Examinați modul în care stai, să vă relaxați și să stea.
 • Luați măsuri suplimentare de ridicare - îndoiți genunchii, ține capul sus, spatele drept, asigurați-vă mușchii de bază sunt angajate la ridicarea și să fie sensibil despre ceea ce ridicați.

 

Pentru recurente dureri de spate, pot ajuta:

 • Exerciții în mod regulat - persoanele care fac exercitii fizice regulate au dureri de spate mai mici decât cei care sunt inactive.
 • Pierde în greutate - supraponderali, cu atât mai mult se strecoara acest lucru a pus pe toate îmbinările lor, mușchii și spatelui.
 • A se evita activitățile care provoacă mișcări bruște și tulpina musculare.
 • Examinați încălțămintea - încălțămintea plată cu suport arc bun și amortizare poate ajuta.
 • Stresul, anxietatea și stresul -anxietatea pote face ca  tensiune să crească musculara și durerile de spate.

 

Formthotics poate ajuta la ameliorarea simptomelor de dureri de spate mai mici

În cazul în care funcția de picior sau o discrepanță a lungimii piciorului influențează, ortezele pot fi folosite pentru a ajuta și a îmbunătăți în mod semnificativ funcția de picior și talpă, care, la rândul său, poate ameliora durerea de spate.

Formthotics ajută la sprijinirea structurilor piciorului pentru a încuraja funcția optimă și distribuția uniformă a presiunii. Făcând astfel, să se reducă boseală, crește absorbția de șoc și reduce durerea.

Cele mai multe opțiuni disponibile permit podiatristului sau cadrelor medicale pentru a selecta cele mai bune produse Formthotics pentru picioare, încălțăminte și activitate. Produsele Formthotics apoi oferă posibilitatea de a fi personalizate de către medicul dumneavoastră conform nevoilor dumneavoastră.

Formthotics produse cu dublă densitate a adăuga un strat de amortizare pe partea de sus a structurii de susținere a Formthotics. Spuma cu dublă densitate FORMAX  asigură creșterea absorbției de șoc și chiar de distribuție a presiunii menținând în același timp un bun nivel de sprijin pentru a optimiza funcția piciorului și confortului in general.


Pentru mai multe informații

http://jfootankleres.biomedcentral.com/articles/10.1186/1757-1146-6-S1-O27

http://lermagazine.com/cover_story/foot-orthoses-a-distal-twist-on-treating-low-back-pain