Back to top

Piciorul plat

Picioare plate (pes planus) este o tulburare structurală complexă care rezultă în reducerea arcului piciorului.

Picioare plate sunt uneori numite "arcade căzute" sau "înclinarea excesivă" a picioarelor. O persoană cu picioare plate are nevoie de o evaluare biomecanică și funcțională pentru a se stabili dacă acestea sunt expuse riscului de complicații pe termen lung. Persoanele cu picioarele plate pot avea picior, gleznă, genunchi sau mai mici dureri de spate.

Cu orice durere cel mai important loc de pornire este obținerea unui diagnostic confirmat de un cadru medical cu experiență. Orice durere care apare brusc ș estei severă trebuie să fie investigată de urgență de către podiatrist, medic personal sau cadrul medical calificat corespunzător.

Picioare plate din cauza unei vătămări, boală, sau a procesul normal de îmbătrânire de multe ori nu pot fi prevenite. În unele cazuri, piciorele plate sunt cauzate de o anomalie fizică în structura oaselor picioarelor. Boli cum ar fi diabetul și artrita reumatoidă poate duce la apariția de picioare plate. O vătămare, cum ar fi o fractură de os, luxație, entorsă sau rupere la oricare dintre tendoane și ligamente ale piciorului chiar și talpă piciorului poate provoca, de asemenea, picioare plate.

 

Simptomele de picioare plate

Principalul simptom al picioarelor plat este lipsa unui arc la picioare. Alte simptome pot include:

 • Dureri de picioare
 • Durere sau slăbiciune la nivelul picioarelor inferioare
 • Durere sau umflături pe interiorul gleznei
 • Uzură, picior inegal

 

Gestionarea picioarelor plate

Se pune accentul atunci când trebuie tratate picioarele plate se administrează simptomele, astfel încât să fiți în stare să functionați fără durere sau cu o invaliditate. Dezvoltarea bruscă a unui picior plat necesită o atenție medicală imediată.

 

Gestionarea picioarelor plate pot include unele dintre următoarele:

 • Solicitați asistență profesională - de la podiatristul dvs. sau cadru medical specializat
 • Modificarea activității - reduce activităților care cauzează durerea.
 • Terapia fizică - un program de exerciții fizice și alte modalități de terapie fizică pot fi utilizate pentru a oferi un ajutor temporar.
 • Pierderea în greutate - dacă sunteți supraponderal, acest lucru poate agrava simptomele.
 • Orteze - podiatristul dumneavoastră vă poate recomanda produsele Formthotics special pentru incalțămitea dvs. pentru a îmbunătăți funcția piciorului și care să ofere sprijin structurilor picioarelor.
 • Încălțăminte - poartă pantofi care acceptă funcția piciorului și sunt potrivite pentru activitatea dumneavoastră.
 • Imobilizării - ocazional, poate fi necesar să se utilizeze o distribuție de mers pe jos sau pentru a evita complet purtatoare de greutăți.
 • Medicatie - anti-inflamator medicație (AINS), cum ar fi ibuprofenul poate ajuta la reducerea durerii și inflamației.

 

Formthotics  poate ajuta la ameliorarea simptomelor de picioare plate.

Formthotics sprijină structurile piciorului pentru a încuraja funcția optimă și distribuția uniformă a presiunii. Făcând astfel să reducă oboseala, crește absorbția de șoc și reduce durerea.

Formthotics produsele cu dublă densitate a adăuga un strat de amortizare pe partea de sus a structurii de susținere a Formthotics. Spuma cu dublă densitate FORMAX asigură creșterea absorbției de șoc și chiar de distribuție a presiunii menținând în același timp un bun nivel de sprijin pentru a optimiza funcția piciorului și confort general.

Modelele low profile Formthotics vă oferă oportunitatea de a avea picioare confortabile și sprijinite corect chiar dacă aveți picoare plate.

Dacă durerea persistă, vă recomandăm o vizită la un podiatrist sau cadru medical specializat.

 

Pentru mai multe informatii

http://www.foothealthfacts.org/footankleinfo/flatfoot.htm

http://patient.info/doctor/pes-planus-flat-feet