Back to top

Afecțiuni la nivelul piciorului copiilor

Picioarele copiilor sunt foarte moi și maleabile. Presiunile anormale de la încălțăminte și suprafetele pot duce la complicații mai tarziu în viață dacă sunt ignorate.

La nastere, oasele picioarelor copilului tău nu sunt încă pe deplin formate și sunt în mare parte încă cartilaj. Pe măsură ce picioarele cresc, cartilajului începe să se schimbe în os, iar piciorul se întărește și se lungește. Picioarele copiilor nu sunt picioare de adulți în miniatură; acestea sunt mai scurte și mai largi în formă și conicitate spre călcâi. Cei mai mulți copii se nasc cu picioare plate; acest lucru se datorează faptului că arcul nu a fost încă format și că piciorul este protejat de un strat de grăsime pentru copii. picioarele bebelusului tău vor crește rapid. De fapt, ei vor ajunge la aproape jumătate din mărimea piciorului de adult în cursul primilor ani, dar va continua să se dezvolte bine în adolescență.

Picioarele copilul arată atât de drăguț și drăgălaș, dar este de asemenea este important să ne amintim că acestea sunt, de asemenea, foarte moi și flexibile și, prin urmare, vulnerabile la daune. Prea multă presiune poate afecta forma piciorului bebelușului tău și stratul de grăsime al copilului care înseamnă că copilul dumneavoastră nu va simți nici o durere, până când acest lucru se va întâmpla.

Cei mai mulți copii încep să facă primii pași în jurul varstei de 10 - 18 luni. În timp ce copilul învață să meargă și este în siguranță în interior, recomandăm să îl lăsați să umble în picioarele goale cât mai mult posibil. Mersul pe jos cu picioarele goale este complet natural și permite muschilor și ligamentelor de la picioarele copilului dumneavoastră să crească drept și puternic.

Odata ce copilul este gata să se plimbe în aer liber sau pe suprafețe dure, cum ar fi iarba, beton și asfalt, este timpul să se ia în considerare cumpărarea primilor pantofii ai copilului. Scopul principal al încălțămintei în această etapă este de a proteja picioarele copilului. Încălțămintea trebuie să fie ușoară, flexibilă și fabricate din material "respirabil" natural. Încălțămintea trebuie să fie confortabilă.

Odată ce copilul a însușit arta de mers pe jos, apoi începe distracția cu adevărat. Copiii mici au energie fără margini și vor face în curând sărituri și vor sării peste tot. Lor le place sportul și sunt dornici să se joace. Ca părinte, este greu să nu vă faceți griji cu privire la copiii, ca aceștia să nu obțină răni atunci când se joacă, ca și leziuni sportive sunt destul de comune. Este important să se monitorizeze activitățile sportive ale copilului în special în cazul în care se alearga foarte mult sau face prea mult sport. Există, de asemenea, o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a încerca și de a preveni leziunilor picioarelor atunci când se face sport:

  • Luați în considerare cumpărarea de încălțăminte adecvată pentru copii dvs. specifice de sport pentru a ajuta la protejarea picioarelor.
  • Asigurați-vă că copilul folosește echipamentul de protecție adecvat pentru un anumit tip de sport.
  • Încurajați copilul să facă exerciții de încălzire înainte de sport. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de tulpină musculare și a leziunilor țesuturilor moi.
  • Să încurajeze copilul să facă exerciții de răcire în jos, după sport. Acest lucru ajută slabirea muschilor care s-au înăsprit în timpul sportului.

Multe probleme ale piciorul de adult își au originea din cauza problemelor din copilărie, care au fost fie ignorate sau nediagnosticate. Nu presupune că copilul dumneavoastră va ști sau vă va spune că are o problemă cu picioarele. Amintiți-vă că piciorul copilului dvs este moale și flexibil și poate fi răsucit și zdrobiți fără ca copilul sa fie conștient. Așa că folosiți următoarele indicații pentru a vă ajuta să identificați dacă copilul dumneavoastră are o problemă la picioare..

  • picioarele copilului tău nu arată normal și vi se pare că să aibă o deformare
  • încălțămintea copilului dumneavoastră prezintă uzură inegală sau par a se uza prea repede
  • copilul dumneavoastră se plânge de picioarele obosite și de picioare sau se trezește cu crampe pe timp de noapte
  • copilul dumneavoastră pare să meargă neregulat? El sau ea merge pe degetele de la picioare, atunci pare să aibă un picior mai lung decât celelalt sau să prezinte bătăuri.

Există, gama a produselor Junior Formthotics special concepută pentru copiii mai mici. Produsele sprijină piciorul copilului dumneavoastră în postura sa de picior natural, pentru a le face mai confortabile. Junior Formthotics oferă sprijin picioarelor copilului și sporește dezvoltarea naturală a sistemului musculo-scheletic a copilului. Podiatristul poate recomanda produsele Junior Formthotics .