Back to top

Pronația și supinația excesivă

Înclinarea piciorul spre exterior sub formă de rulouri cu supinație.


Supinația este opusul înclinării în interior; este înclinarea spre exterior a piciorului, astfel încât marginea laterală a piciorului este în cea mai mare parte în contact cu solul, piciorul poate avea, de asemenea, un arc extrem de mare. Cei care sunt supuși la supinație excesiv pot avea glezna în exterioar și piciorul prezintă dureri precum și arcada; Încălțămintea se poate uza destul de repede spre marginea exterioară și se transformă într-o "banană", cum ar fi forma. O încălțămintea neutră vă va ajuta să remediați acest tip de problemă. Produsele Formthotics pot fi benefice, cu toate acestea ele vor necesita modificarea de către un profesionist din domeniul medical, cum ar fi podiatrist.

Tipul cavus la picior este aceea în care talpa piciorului este vizibil goală la interior, atunci când poartă greutate, iar arcul este rotunjit și ridicat.

Cavus este adesea numit și arcul mare, talipes cavus, picior cavoid, sau de tip picior supinated.

O persoană cu arcade înalte (Cavus pes) are nevoie de o evaluare biomecanică și funcțională pentru a stabilii dacă acestea sunt expuse riscului de complicații pe termen lung. Ca și în orice durere cel mai important loc de pornire este obținerea unui diagnostic confirmat de un cadru medical cu experiență. Orice durere de debut bruscă și severă trebuie să fie investigată de urgență de către podiatrist, medic personal sau persoana medicala calificată corespunzător.

Din cauza arcului înalt, o cantitate excesivă de greutate este plasată pe minge și călcâiul piciorului în timpul mersului sau stând în picioare. Un picior Cavus poate provoca o varietate de simptome, inclusiv durere și instabilitate. Arcurile înalte se pot dezvolta la orice vârstă, și se poate produce la unul sau ambele picioare.

 

Simptomele de Pes Cavus

Arcul piciorului cavus va apărea ridicat chiar și atunci când stăm în picioare. În plus, una sau mai multe dintre următoarele simptome pot fi prezente:

  • Hammertoes (degetele de la picioare îndoite) sau ca niște ghiare (degetele de la picioare ca un pumn încleștat)
  • Calusuri (piele dură) pe minge, lateral, sau călcâiul piciorului
  • Durere în minge de picior, arcade, tocuri și partea piciorul exterior când stăm sau mergem
  • Susceptibilitatea la entorse ale gleznei și instabilitatea gleznei
  • Risc crescut de excursii și căderi

 

Excesul de încărcare pe baza degetului mare poate predispune la oameni să se dezvolte sesamoiditis; Forțarea repetitivă duc la stres asupra tendoanelor de la exteriorul piciorului, cauzând tendonului și mușchiului suprasolicitare; Forțele sunt crescute în interiorul durerii gleznei cauzand leziuni.

Piciorul este, de asemenea, mult mai sensibile la: entorse ale gleznei; fracturi pe partea exterioară a piciorului (fracturi Jones); și în mod direct durere sub degetul mare (sesamoiditis).

Un picior instabil din cauza călcâiul înclinat spre interior poate duce la entorse de gleznă

Unii oameni cu picior cavus pot experimenta, de asemenea apa la picior, o slăbiciune a mușchilor la nivelul piciorului și a gleznei care duce la tragerea piciorul atunci când se face un pas.

 

Gestionarea Pes Cavus poate include unele dintre următoarele:

  • Orteze – orteze de picior sau tălpile interioare pentru a ajuta sprijinirea și de a proteja piciorul și ajuta zonele de distribuire a presiunii. Dispozitivele ortopedice oferă sprijin optim, sunt personalizabile, stabile, și oferă amortizare.
  • Modificări de încălțăminte - pantofi acoperiți, înalti ce susțin glezna, și pantofi cu tocuri un pic mai largi.
  • Bretea - bretele pentru a ajuta la menținerea piciorului și gleznei stabile, cât și pentru gestionarea drop-picior poate fi utilă.
  • Piele tare durerosa - în cazul în care sunt prezente bătături și calușuri, ele pot fi tratate printr-un podiatrist calificat.
  • Chirurgie - în cazurile foarte severe, mai ales în cazul în care durerea este prezentă, iar înălțimea arcului crește progresiv în înălțime, chirurgia poate fi luate în considerare.

 

Formthotics poate ajuta la ameliorarea simptomelor de pes Cavus.

Formthotics poate oferi o bază ideală pentru a amortiza, pentru sprijin și de a descărca zonele de presiune în arcadele înalte ale oamenilor. Cele mai multe opțiuni de densitate permit podiatristului dvs. să  selecteze cele mai bune produse Formthotics pentru picioare, încălțăminte și activitate. Formthotics oferă apoi posibilitatea de a fi personalizate de către medicul dumneavoastră și astfel ortezele se potrivesc nevoile picioarelor tale.

În calitate de amortizare este esențială  gestionarea piciorului arcuit, Formthotics produse cu dublă densitate a adăuga un strat de amortizare pe partea de sus a unei baze de susținere. Spuma cu dublă densitate FORMAX asigură creșterea absorbției de șoc și chiar de distribuirea presiunii menținând în același timp un bun nivel de sprijin pentru a optimiza funcția piciorului și confort general. Formthotics cu densitate soft  sunt de asemenea disponibile și sunt adesea baza de alegere pentru picioare arcuite înalte.

Pes Cavus, picioare arcuite mari trebuie să fie bine gestionate și vă recomandăm să vizitați un podiatrist sau cadru medical profesional.

 

Pentru mai multe informatii:

http://www.foothealthfacts.org/footankleinfo/cavus-foot.htm